AZERBAYCANLI ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINDAN KÖPRÜBAŞI’NA ZİYARET

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin organize ettiği Tek Millet İki Devlet Kardeşlik Projesi kapsamında Azerbaycan’dan gelen Şehit ve Gazi çocukları, Gazi kadınlar, basın mensupları ile onlara Manisa’dan eşlik eden Şehit ve Gazi yakınları ile basın mensupları Köprübaşı Belediye Başkanı
Zafer Mergen’in konuğu oldu. Karabağ’da uygulanan insanlık dışı uygulamalara tüm dünyanın duyarlı olması gerektiğini kaydeden Başkan Zafer Mergen, “19 Eylül Gaziler gününü kapsayan hafta içerisindeki bu ziyareti çok önemli buluyor ve düzenlenen projeyi destekliyoruz. Gazilerimiz vatan ve devletimizin bekası için canını ortaya koyan kahramanlarımız. Bu vesile ile tüm Gazilerimizin 19 eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Türklerin Orta Asya’dan Anadolu topraklarına girdikten sonra ve günümüze kadar gösterdiği kahramanlıklarla büyük bir örnek teşkil ettiğini belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen Gaziler ve Şehit aileleri için ne yapılsa az olacağını belirtti. Mergen, “Projeyi düzenlediği için öncelikle Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyelerini canı gönülden kutluyorum. Bu tür sosyal, kültürel ve tarihimize yön veren, milli ve manevi değerlerimizi yaşatan projelere desteğimiz devam edecek. Ayrıca projeye işbirliğiyle desteğini gösteren TADDEF yetkililerini de kutluyor, Köprübaşı’na gelen Azerbaycanlı konuklarımız ile Manisa’dan onlara eşlik eden Manisalı basın mensupları ve Şehit ailelerine hoşgeldiniz diyorum” diye konuştu.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen’e gösterdiği destek ve konukseverliğinden dolayı teşekkür eden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği başkanı Hakan Özen, “Zafer Mergen Başkanımız örnek bir Belediye Başkanı duruşu sergiliyor ve vatandaşla bütünleşen, her zaman hizmetin en iyisini sunmaya çalışan bir yerel yönetici. Bugün de proje kapsamında bizleri Köprübaşı ilçemizde konuk etti teşekkür ediyoruz” dedi.

Köprübaşı ilçesinin bir doğa cenneti olduğunu kaydeden Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas ise Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ile ekibini Azerbaycan’a davet ederek kendisine plaket takdim etti.