KÖPRÜBAŞİ ÇİLEĞİYLE YÜKSELİYOR

Köprübaşı Belediye Başkanı  Zafer Mergen yaptığı açıklamada ; Bu yıl çilekten 25 milyon lira gelir beklediklerini açıkladı. Mergen, ilçede 4 bin dönümün üzerinde çilek ekildiğini anlatırken şöyle dedi: "Bu yıl çilekten 25 milyon lira civarında gelir bekliyoruz. Özellikle İstanbul'dan, Balıkesir'den, Bursa'dan alıcılarımız var. İnşallah Rusya ile de ihracat kapısı çözülürse çiftçinin geliri daha da artacak. Çilek bu ilçenin kaderini değiştirdi. Çilekte markalaşıyoruz. Marka tescili ve coğrafi işaret için başvurduk. Köprübaşı çileği ismiyle patent alacağız. İlçemizin marka değeri artacak. Çilek önemli bir gelir kaynağımız. Çiftçimiz de memnun. İlçemizdeki üretimden dolayı kendi kendimize yetiyoruz. Çilek fidesi üremine de başladık. Daha önce fideyi Mersin ve Anamur'dan yıllık 2 milyona alıyorduk. Şimdi çiftçiler fide üretmeyi öğrendi. Gelir hızla artıyor."dedi."