Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen Regaip Kandili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınla

Başkan mergen mesajında;

“Recep Ayı’nın ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Üç ayların başlangıcı olan ve bereketin, maneviyatın habercisi Regaip Kandili Tüm Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu özel zamanlarda dini duygularımızın yoğunluk kazandığı merhamet, şefkat, iyilik, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı kutlu zamanlardır.

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaip Kandili’ne ulaşmış bulunuyoruz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve Tüm İslam Alemi için çok önemli, kutsal ve faziletli zamanlardır. Bu özel gün ve geceleri fırsat bilip iyi değerlendirerek aramızdaki çekişmeleri, dargınlık ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz.

Bu mübarek zamanlardaki tek duamız, Türk ve İslam Coğrafyaları’nın tamamına barış, huzur, sağlık ve mutluluk gelmesi, gözyaşlarının dinmesidir. Dualarımızı birbirimizden eksik etmememiz. Vatan toprağını korurken şehit düşen ve vatan nöbetindeki tüm Mehmetçiklerimizi, polislerimizi unutmamamız dileğiyle, Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize, Türk-İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını niyaz ediyorum.”